Přijďte si dnes zazpívat koledy na frýdlantské náměstí

FRÝDLANT – K osmému ročníku celorepublikové akce Česko zpívá koledy se dnes přidá také Frýdlant. Na náměstí T. G. Masaryka si mohou jeho obyvatelé společně zazpívat od 18 hodin u vánočního stromu města šest známých a oblíbených koled.

Akce Česko zpívá koledy slibuje pohodovou předvánoční atmosféru. Po celé republice se dnes v 18 hodin na náměstích, návsích, veřejných prostranstvích, ale i ve školách nebo domovech důchodců sejdou desetitisíce lidí, aby si společně zazpívali koledy a naladili se na nejkrásnější svátky v roce. V letošním roce se zpívá na více než 600 místech.

„U vánočního stromu se při zpívání koled sejdeme už poněkolikáté. V předchozích dvou letech jsme museli posunout kvůli zastupitelstvu začátek zpívání na půl šestou večerní, letos se ale můžeme držet stanoveného času a jako na dalších desítkách míst po republice odstartovat zpívání koled v šest hodin večer,“ říká starosta Frýdlantu Dan Ramzer. Stejně jako v předchozích letech se bude zpívat za doprovodu jeho kytary.

Pro každého návštěvníka je připraven vytištěný zpěvník koled a vánočních písní. A které koledy se budou zpívat? Letos to budou Nesem vám noviny, Narodil se Kristus Pán, Půjdem spolu do Betléma, Štědrej večer nastal, Pásli ovce Valaši a na závěr přijde na řadu i vánoční píseň Vánoce, Vánoce přicházejí.