Recidivista kradl ve velkém, dluží i za alimenty!

LIBEREC – Ve vazbě skončil 29letý muž, který má na svědomí majetkovou trestnou činnost v Liberci a blízkém okolí. Policisté zmapovali jeho řádění za uplynulé měsíce a nestačili se divit.

I přesto, že již byl v minulosti odsouzen za majetkovou trestnou činnost, neváhal a opětovně se dopustil téměř dvou desítek vloupání do vozidel, téměř desítky vloupání do heren a restaurací, ale také několika vloupání do zahradních chatek a rodinných domů. „Za dobu svého řádění „navštívil“ téměř čtyři desítky objektů a způsobil škodu v hodnotě 434 tisíc korun. Bral vše, z čeho mohl mít nějaký užitek. Včetně alkoholu a cigaret bral také oblečení, elektroniku, šperky a pochopitelně peníze,“ komentoval policejní tiskový mluvčí Vojtěch Robovský.

Muži zákona jej konfrontovali s nashromážděnými důkazy a recidivista se pod jejich tíhou doznal. „Kriminalisté jej obvinili nejen z přečinů krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody, ale také z přečinu zanedbání povinné výživy, kterého dopustil přesto, že si byl vědom vyživovací povinnosti vůči své dceři, jež mu byla určena rozsudkem Okresního soudu v Liberci. Od roku 2015 nepravidelně hradil stanovené platby, a tak mu do současné doby vznikl dluh přes 43 tisíc korun,“ dodal Robovský.

Recidivista byl vzat do vazby, kde vyčká rozhodnutí soudu. V případě uznání viny mu hrozí až pětiletý pobyt ve vězení.