Za jediný týden dvě loupeže. Jedná se o stejného násilníka?

BEROUN-Berounští kriminalisté řeší dva případy loupežného přepadení žen, ke kterým došlo během jednoho týdne. V obou případech si lipič troufl pouze na slabší pohlaví a objektem jeho úsilí byla kabelka. Obě ženy ale o svůj majetek bojovaly.

K prvnímu případu došlo dne 4. 12. okolo půl sedmé večer, kdy poškozená šedesátiletá žena procházela ulicí Nad Stadionem, v Králově Dvoře. “Když míjela skupinu tří mladých lidí, jeden z nich k ní přistoupil a snažil se jí strhnout kabelku, kterou měla zavěšenou přes rameno. Poškozená se své kabelky nechtěla vzdát a s lupičem se o ní začala přetahovat, přičemž došlo k pádu ženy na zem a pachateli se podařilo kabelky zmocnit,” sdělila tisková mluvčí Marcela Pučelíková. Všichni ve skupince byli sportovně oblečeni a přes hlavy měli kapuci. “Ke druhému případu došlo dne 7. 12. v osm večer. Poškozená dvaadvacetiletá žena šla od vlakového nádraží v Berouně směrem do centra. Zde k ní přistoupil neznámý muž tmavé pleti, z ramene jí strhl kabelku, ve které měla finanční hotovost a osobní doklady. S ženou se rovněž o kabelku přetahoval, ta poté upadla na zem a pachatel se její kabelky zmocnil a z místa utekl,” popisuje oba případy.

Ani v jednom případě loupežného přepadení naštěstí nedošlo ke zranění poškozených. Zda mají tyto dva případy stejného jmenovatele v podobě totožného pachatele, zatím kriminalisté nevědí. V současné době vyhodnocují zajištěné stopy a po neznámých pachatelích pátrají. Zároveň žádají kohokoliv, kdo by jim mohl předat informace související s těmito případy, nebo takové, které by vedly ke ztotožnění neznámých pachatelů, aby jim je sdělil na tel. 606 665 995.