Vražda na Šumavě není stále objasněna. Pátrání pokračuje

JIŽNÍ ČECHY – Jak jsme již informovali na konci listopadu, mrtvý muž nalezený v blízkosti Schwarzenberského kanálu dvojicí turistů byl dle výsledků z provedené pitvy zavražděn. Jihočeští kriminalisté i nadále pátrají po pachatelích i totožnosti zavražděného.

Kriminalisté již kontaktovali své rakouské a německé kolegy, s případem je seznámili a požádali o spolupráci a prověření databází hledaných a pohřešovaných osob. Také prověřili všechny informace od občanů, kteří se přihlásili na policejní výzvy. Totožnost zavražděného však policisté i nadále neznají. „Není možné vyloučit, že obětí vraždy je cizinec, například z Rakouska nebo Německa. Muž ležel viditelně v lese sedm metrů od stezky. Turisté mohli jeho tělo pokládat za figurínu,“ podotkl policejní mluvčí Jiří Matzner.

Utěrky nalezené v blízkosti těla

V blízkosti těla se také našlo několik utěrek. „S vraždou muže můžou mít spojitost. Je možné, že budou chybět v některém penzionu, nebo prodejně,“ sdělil Jiří Matzner. Pachatelé či zavražděný je mohli zakoupit někde cestou. „Jakákoliv informace v této souvislosti je pro nás důležitá,“ apeluje na širokou veřejnost mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Blízko místa činu se také v inkriminovaný víkend mohlo pohybovat větší vozidlo nebo osobní vozidlo kombi. I toho si mohl někdo z místních obyvatel nebo turistů všimnout. Kriminalisté proto žádají o jakékoli další informace, které by mohly vést k objasnění případu.