Betlémské světlo míří do Čech. Kam za ním na jihu?

JIŽNÍ ČECHY – K blížícím se vánočním svátkům neodmyslitelně patří plamen svíčky. Světlo, které v nás může vyvolávat pocit naděje, klidu a pohody. U Betlémského světla tento dojem ještě umocňuje fakt, jak dalekou cestu musí urazit, než se dostane na naše území. Pokud chcete mít doma také plamínek, který „pochází“ z místa narození Ježíše Krista, my vám řekneme, kam si pro něj zajít.

Na území České republiky dorazí Betlémské světlo již zítra zhruba kolem osmé večerní. Tentokrát z Lince, kde proběhne slavnostní ekumenická bohoslužba, a to v katedrále Neposkvrněného Početí Panny Marie. V neděli jej pak skauti budou rozvážet po celé zemi. První možnost, kdy si pro něj budete na jihu moci přijít, máte v Českém Krumlově. Skauti jej budou rozdávat již tuto neděli 16. prosince před Regionálním muzeem od 14:00 do 18:00 hodin. Budete se moci zahřát voňavým čajem, svařákem nebo u betlémského ohýnku.

Další možnost a dokonce i se setkáním s velbloudy či lamami, budete mít například ve Veselí nad Lužnicí. A to 21. prosince u kostela Povýšení sv. Kříže od 14:30 hodin. Čeká vás pouštění lodiček z ořechových skořápek nebo budete moci ochutnat domácí zdobené perníčky, které přichystal místní skautský oddíl.

Do akce se samozřejmě zapojí i další skautské oddíly po celém Jihočeském kraji. Více informací najdete v přehledné mapě na stránkách Betlémské světlo.