Ohňová a světelná show rozzáří mělnické vánoční trhy

MĚLNÍK-Letošní vánoční trhy budou slavnostně otevřeny devatenáctého prosince v deset hodin na historickém náměstí Míru. Přijďte si užít tu pravou předvánoční atmosféru s hudbou, divadlem a dalším kulturním programem. Samozřejmě vás příjemně naladí koledy, potěší  betlém a nebudou chybět ani výtvarné dílny pro děti. Prodejci ve vánočně vyzdobených stáncích vám nabídnou řemeslné výrobky, tradiční i originální vánoční dárky, horké víno i medovinu a další dobroty.

Co vás čeká?

  • středa od 16.00  Podřipský žesťový kvintet – vánoční koledy. Když zazní důvěrně známé tóny českých lidových koled, jsou nejkrásnější svátky v roce už opravdu za dveřmi. Dvě trumpety, dva pozouny a tuba pod vedením trumpetisty a kapelníka Pavla Šourka vdechnou vánočním melodiím slavnostní ráz.
  • středa od 17.00  A.S.M. Adventní koncert Mariana Kořínka a jeho mělnické folk-rockové legendy, která v následujícím roce oslaví už neuvěřitelných 25 let společného hraní.
  • čtvrtek od 16.30 Hlasoplet. Mladé vokální seskupení, v jehož a capella aranžích velebných svátečních melodií se proplétá pět sladěných mužských hlasů v libozvučný celek, který zdobí preciznost, pestrost a hudební vtip.
  • pátek od 10.00 Vystoupení mělnických ZUŠ, MŠ a ZŠ. Nejvíc radosti přinášejí Vánoce dětem, a právě děti dokážou svým nadšením a nedočkavým očekáváním z pódia Mělnických vánočních trhů během vystoupení nakazit vánoční atmosférou i všechny diváky.
  • pátek od 15.00 Pěvecký sbor Markéty Wagnerové. Devítičlenný dětský pěvecký sbor z Kralup nad Vltavou pod vedením Markéty Wagnerové, učitelky popového zpěvu na kralupské ZUŠ, který má za sebou i vystoupení s profesionálními umělci, zazpívá soudobé vánočné písně.
  • pátek od 16.00 Wild Sticks. Českobudějovický bubenický soubor, jehož název v překladu znamená „Divoké paličky“, dokáže na bicí zahrát snad všechny rytmy od historických přes latinskoamerickou sambu či popové hity a jazz až po americký marsch. Na Mělník zavítá s komponovaným vánočním programem Christmas Tour 2018.
  • pátek od 17.00 Rainbow Gospel Choir. Hudební soubor, který se zaměřuje zejména na interpretaci afroamerických gospelových písní, muziky energické, živé, s naléhavým duchovním obsahem. Odtud už zbýval jen malý krůček k radostnému vánočnímu poselství adventních koncertů.
  • sobota od 10.00 Už přišel k nám vánoční čas. Folklorní uskupení Plzeňský MLS vychází z tradic muzikantského a pěveckého odkazu štrajchových a dudáckých kapel západních Čech. Nástrojové obsazení – troje housle, dva klarinety, kontrabas, dudy a niněra – společně se zpěváky vytváří pestrý vánoční krojovaný program lidových melodií a instrumentálních skladeb.
  • sobota od 11.15 Panoptikum. Vokální uskupení z Ústí nad Labem pod vedením sbormistryně a dirigentky souboru Jany Eichler Honců přinese písně vánoční i nevánoční, které zahřejí na duši.
  • sobota od 14.00 Betlém. Mělnický Divadelní spolek Nové divadlo Mělník přiblíží dětem i dospělým betlémský příběh o narození přislíbeného a všemi očekávaného Spasitele. Důvodem, proč dnes vůbec slavíme Vánoce, je právě děťátko Ježíšek, ten nejkrásnější dárek, jaký mohlo lidstvo dostat, a který si dodnes vánočními dárky připomínáme.
  • sobota od 15.00 Žesťový kvintet Václava Jakubce. Tematické vystoupení mělnických trubačů ve stylovém oblečení. Žesťový kvintet využívá řadu skvělých aranží, jejichž výsledkem je originální vyznění jednotlivých skladeb. Zazní známé staré i novější vánoční skladby v majestátní úpravě pro dvě trubky, dva trombony a tubu.
  • sobota od 16.30 Ensemble Frizzante: Rosu dejte, nebesa, shůry. Ensemble Frizzante je vokální kvintet, který si klade za cíl objevovat zapomenuté skladby a nevšední propojení lidského hlasu s hudebními nástroji.
  • sobota od 17.45 Vánoční ohňová a světelná show.  Působivá podívaná souboru Amanitas Fire Theatre, který nadchl návštěvníky letošního Mělnického vinobraní vystoupením Trikolóra.