Ve Vsetíně je veselo. Tradiční vánoční hody jsou tu

VSETÍN – Adventní čas zpestří i další programy, během nichž si lidé mohou užít sváteční atmosféru. Součástí adventního času budou Veselé vánoční hody, které začnou v pondělí 17. a skončí v sobotu 22. prosince.

„Připraveno máme šedesát stánků s vánočním zbožím. Změna oproti předešlým letům je, že budou trhy prodlouženy o jeden den. V programu vystoupí jak profesionální kapely, například Yo Yo Band, Fleret a Poutníci, tak regionální soubory a skupiny,“ vylíčila Petra Vaňková ze vsetínského domu kultury s tím, že jak profesionální kapely, tak ty místní, budou mít připraven program s vánoční tématikou.

Jarmarku mohou využít obyvatelé města nejen k setkání s přáteli, ale i k nákupu posledních dárků. „Centrum Vsetína také provoní punč, svařák nebo medovina, které k vánoční atmosféře neodmyslitelně patří, ale také sladké a slané pokrmy či klobásky a sýry. Na pořádek a klidný průběh na náměstí Svobody budou dohlížet vsetínští městští strážníci,“ řekl místostarosta Pavel Bartoň.

Tradiční součástí adventního času je Dětské vánoční městečko, které se uskuteční ve čtvrtek 20. a v pátek 21. prosince. „Je určeno k předvánočnímu prodeji zboží, které vyrobí a nakupujícím nabídnou děti. Výtěžek je určen na charitativní účely, peníze poputují na podporu rodin, které mají dítě se zdravotním postižením,“ sdělil místostarosta Pavel Bartoň.