Mystický slunovrat je zpět, oslavte zítra svátek světla

BRNO – V pátek 21. prosince v podvečer, přesně v magický čas 23:23 hodin, budeme slavit historický svátek slunovratu. V Brně na Hvězdárně nazvali tento svátek oslavou Svátku světla a zároveň vás zvou na vizuální show.

Dle tradice tak Slunce v takový okamžik umírá a pozemský svět se nakrátko ocitá bez jeho ochrany před upíry, vlkodlaky a dušemi zemřelých. Jedinou možností je vlastní světlo – kdysi světlo svíček, dnes již plně výkonných LED svítidel.

Mezi 17. a 22. hodinou v parku na Kraví Hoře bude připravena světelná obrana města, vstupné je zdarma. Na Kraví hoře  mezi 17.00 a 22.00 se naskytne možnost vstoupit přímo do unikátní audiovizuální instalace, kterou vytvoří 15 metrů dlouhý světelný tunel. Celý vnitřek bude osázený více jak stovkou výkonných LED svítidel, které budou reagovat na autorskou hudbu. Průhledná konstrukce umožní pozorovat audiovizuální show z celého parku, ale tím nejlepším zážitkem bude přímý vstup do nitra fotonového tunelu. Budeme vyprávět příběh, který představí celé barevné spektrum, vlnění světla – každý foton pronikne rychlostí světla do oční sítnice diváka.