Tuny smetí o svátcích? Zlín bude vyvážet častěji, nevynechá ani Štědrý den

ZLÍN – I na Štědrý den, v dopoledních hodinách, vyrazí do ulic svozové vozy Technických služeb Zlín. Přesto dojde k narušení běžného harmonogramu, ve většině lokalit budou popelnice vyvezeny o den později. V době mezi svátky budou zároveň častěji vyprazdňovány kontejnery na směsný i tříděný odpad.

Svoz komunálního odpadu

V pondělí 24. prosince, tedy na Štědrý den, bude organizace svozu následující: tam, kde jsou popelnice běžně sváženy v pondělí dopoledne, se nic nemění; z lokalit obsluhovaných v pondělí odpoledne bude odpad vyvezen v úterý 25. prosince dopoledne. Pro nádoby svážené během roku v úterý platí v 52. týdnu přesun svozového dne na středu 26. prosince. Ve středu 26. prosince tedy bude probíhat svoz směsného komunálního odpadu přesunutý z úterý a o jeden den se následně posouvají svozové dny až do soboty 29. prosince, kdy budou sváženy páteční rajony.

V pondělí 31. prosince bude probíhat svoz odpadu beze změny. V úterý na Nový rok odpad nebude svážen a následně od středy 2. ledna 2019, kdy bude svážen odpad z 1. ledna, bude i v 1. týdnu roku 2019 posunut svoz odpadu o jeden den, a to až do soboty 5. ledna.

„V rámci tohoto svozu odpadu bude prováděn i mimořádný odvoz jak směsného komunálního odpadu, tak tříděného odpadu zejména z oblastí vyšší koncentrace obyvatel,“ podotýká ředitel Technických služeb Zlín Jakub Černoch a dodává: „Rád bych požádal řidiče, aby svá vozidla neodstavovali před stanovišti kontejnerů a umožnili tak osádkám svozových vozidel bezproblémový přístup k odpadovým nádobám.“

Skládka a sběrné dvory a placená parkoviště (mimo parkovací automaty)

Svátky se dotknou i provozu skládky Suchý důl a sběrných dvorů provozovaných Technickými službami Zlín. Skládka bude zcela uzavřena ve dnech 24. až 26. prosince a dále také 1. ledna 2019. V těchto dnech budou uzavřeny i sběrné dvory v Loukách, Zálešné, Malenovicích a na Jiráskově ulici.

Důležité je připomenout skutečnost, že všechny sběrné dvory a placená parkoviště (neplatí pro zóny parkování osazené parkovacími automaty) budou mimo provoz i v pondělí 31. prosince. Skládka Suchý důl bude 31.prosince otevřena bez omezení podle schválené otevírací doby.