Sebevrah si lehl na koleje pod přijíždějící vlak

SEMILSKO – Tragédie se stala na železniční trati z Liberce do Pardubic nedaleko Košťálova na Semilsku. Srážka vlakové soupravy rychlíku se starším mužem, který ve čtvrtek dopoledne po 11. hodině ulehl na koleje, měla smrtelné následky.

Muž podle výpovědi strojvedoucího seděl nejprve u kolejí a ve chvíli, kdy se k němu vlak přiblížil, na kolejiště ulehl, nejspíše v sebevražedném úmyslu. Při srážce s vlakem, kterou strojvedoucí nemohl pro krátkou vzdálenost nijak odvrátit, utrpěl zranění neslučitelná se životem, kterým na místě podlehl. „Lékař bohužel nemohl muži nijak pomoci, pouze konstatoval smrt,“ uvedl k tragédii mluvčí záchranářů Michael Georgiev.

Na místě zasahovali hasiči, kteří pomáhali s evakuací cestujících z rychlíku do přistaveného autobusu. Provoz na frekventované trati z Liberce na Pardubice byl kvůli nehodě bezmála na tři hodiny přerušen. Mezi Semily a Košťálovem nahradily vlaky autobusy.

„Událost dokumentuje služba kriminální policie a vyšetřování semilského územního odboru Policie ČR ve spolupráci s Drážní inspekcí. Totožnost muže se nám zatím nepodařilo zjistit,“ komentovala událost policejní mluvčí Ivana Baláková.