Hokejoví fanoušci odpalovali pyrotechniku na stadionu i v restauraci

PARDUBICE – Přibližně 150 fanoušků Komety Brno dorazilo v neděli do Pardubic na zápas s domácím hokejovým Dynamem. Policie už předem přichystala bezpečnostní opatření, na které nasadila několik desítek policistů včetně psovodů či Krajské pořádkové jednotky.

Už ve vlaku z Brna na fanoušky dohlíželi policisté z jihomoravské Speciální pořádkové jednotky. Vzhledem k tomu, že fandové již na nádraží nerespektovali zákaz odpalování zábavní pyrotechniky, byli policisté nuceni u nich provést kontrolu totožnosti a některé z nich zajistit.

Kontrola proběhla před pardubickou nádražní budovou, kde brněnské fanoušky obklíčili policisté z pořádkové jednotky a postupně je lustrovali. Okolí pak zajišťovali psovodi se služebními psy. Do opatření byli zapojeni také strážníci pardubické městské policie. Několik fanoušků museli policisté zajistit, protože u nich nalezli množství zábavní pyrotechniky. Postupně pak jednotlivé zadržené eskortovali na policejní oddělení.

Zbytek fanoušků Komety se vydal pochodem na pardubický stadion. Bohužel ani zde problémy neskončily. Přestože u vchodů do arény probíhaly důkladné bezpečnostní prohlídky, výtržnosti pokračovaly i během hokejového utkání, na konci zápasu létala na stadionu pyrotechnika. Opakovaně zde museli zasahovat hasiči, záchranná služba a nakonec také policisté. Zraněn byl velitel hasičů.

Ovšem ani po skončení utkání problémy neskončily. Čtveřice hokejových fandů dokonce odpálila zábavní pyrotechniku v restauraci Severka. I zde proto museli zakročit policisté a hasit vybuchující římské svíce, které vystřelovaly do lokálu. Fanoušci následně skončili v poutech.

Policisté dále dohlédli na přesun fanoušků Komety zpět na nádraží. V devět hodin večer většina z nich odjela vlakem zpátky do Brna. Kometa Brno zvítězila nad hokejisty pardubického Dynama 4:1. Výsledkem bezpečnostních opatření u tohoto hokejového utkání je osm zajištěných osob a v osmi případech použití donucovacích prostředků.