Na Nový rok si vyšlápněte na Ještěd

LIBEREC – Jako každý rok pořádá Oddíl turistiky Klubu českých turistů – TJ Lokomotiva Liberec ve spolupráci se statutárním městem Liberec novoroční výstup na Ještěd, který zároveň zahájí jubilejní turistickou sezonu 2019.

Registrace proběhne v úterý 1. ledna od 8.30 do 10.30 hodin přímo na místě zahájení výstupu, tedy v Horním Hanychově na konečné zastávce MHD tramvaje č. 3 u turistického informačního centra.

Trasa povede po modré turistické značce na vrchol Ještědu ve výšce 1012 metrů nadmořské výšky. Délka výletu je zhruba 4 kilometry, časový limit pro zdolání do 12.30 hodin. Cílovým místem výstupu bude chatka Rohanka. Pořadatelé připomínají, že se akce koná za každého počasí a na vlastní odpovědnost. Je zakázána chůze pod lany. Dalším doporučením je použití turistických hůlek a při zhoršení povětrnostních podmínek při sestupu zvolit trasu zpáteční cesty po silnici.

Každý účastník obdrží na vrcholu pamětní list a originální novoroční razítko. V nabídce bude i nový tradiční kovový odznak, turistické vizitky, kalendář akcí KČT Libereckého kraje 2019 či PF pohlednice.

Tradice novoročních výstupů na Ještěd přetrvává přes 40 let. Pokud si chcete po Silvestrovské noci trochu provětrat hlavu, můžete vystoupat i na další vrcholy v regionu. Mezi tradiční se řadí Novoroční výstup na Černou studnici či Nisanku, Novoroční výšlap na Frýdlantskou rozhlednu či Smrk, Novoroční výstup na Štěpánku nebo na Maják Járy Cimrmana.