První novorozeně ve Zlíně přišlo až 2. ledna. Jmenuje se Natálka

ZLÍN – Až do 2. ledna si Zlín musel počkat na svého prvního občánka. Stala se jím Natálie Bartošová ze Štípy, která se narodila v tento den 36 minut po poledni. Natálka při narození vážila 3 710 g  a měřila 50 centimetrů. O svém prvenství rodiče malé Natálky vůbec netušili.

„Vůbec by nás nenapadlo, že jsme první. Bylo tady hodně dětí, takže, když nám přišla sestřička oznámit, že je Natálka prvním zlínským dítětem, tak to bylo pro nás velké  překvapení,“ popsala maminka Natálky Lada Bartošová.

„Děti, které se narodily před Natálkou, nebyly ze Zlína. Deset dětí se narodilo na Silvestra do půlnoci, pak ve 4:50 se narodilo první miminko Zlínského kraje, pak dlouho žádné a až včera Natálka,“ uvedla mluvčí Krajské nemocnice Tomáše Bati Dana Lipovská.

Událost přivítání prvního dítěte Zlína roku 2019 si nenechal ujít primátor města Zlína Jiří Korec. Ve čtvrtek zavítal do porodnice a s velkou gratulací předal dvojnásobné mamince Ladě kytici květin a pro její malou dcerku dárky.

„Je potřeba, aby město zvyšovalo počet svých obyvatel. Proto jsem velice rád, že jsem mohl přivítat prvního občánka města Zlína v tomto roce. Kromě několika hraček darovalo město novorozené Natálce Bartošové do začátku života finanční dar v hodnotě pěti tisíc korun. Očekávání prvního občánka města Zlína a jeho návštěva je milou tradicí,“ uvedl Jiří Korec.

Rodiče si holčičku přivezou domů k jejímu bráškovi Kryštofovi, kterému jsou čtyři roky.

Jako první se letos ve zlínské porodnici narodil chlapec Štěpán Kubáček z Luhačovic, který se stal prvním dítětem Zlínského kraje. V Krajské nemocnici T. Bati se v roce 2018 narodilo celkem 2 401 dětí, z toho 1 212 chlapců a 1 189 dívek.