Silvestrovská kuriozita. Bílého velblouda vytáhl bagr

PŘÍBRAM – Přestože závěr roku bývá pro hasiče spíš ve znamení menších požárů a incidentů s pyrotechnikou, letos řešili i jeden výjimečný případ. Zachraňovali totiž velblouda. Ten zřejmě při  procházce kolem hulínského rybníka, šlábl na rozbahněný kraj a sjel ze srázu k vodě.

V dopoledních silvestrovských hodinách řešili středočeští hasiči poměrně kuriózní zásah, kdy operátoři tísňové linky přijali informaci o pádu velblouda do rybníka v obci Hulín na Příbramsku. Operační důstojník k události vyslal hasiče ze stanice Sedlčany a zároveň lezecké družstvo ze stanice Benešov.” V době příjezdu hasičů se na místě nacházel majitel, který se pokoušel zvíře vyprostit vlastními silami, ale to se mu nepodařilo. Po necelé hodině hasiči velblouda vyprostili z oplocení a dostali ho za pomoci bagru zpět na břeh, kde ho následně prohlédl veterinář, mluvčí hasičského záchranného sboru. “Velbloud, který je po nehodě v pořádku, zřejmě pocházel z nedaleké minizoo v penzionu Resort Hulín.

„Ráno tu pršelo, tak zřejmě sklouzl po bahně z kopečka dolů. Místo okolo rybníka jsme upravili, aby se to neopakovalo,“ řekl pro majitel minizoo Vlastimil Hejsek.