Střet s vlakem. Drama na přejezdu má dobrý konec

ČESKOBUDĚJOVICKO – Hrozivě vypadající nehoda se stala dnes zhruba půl hodiny před polednem na Českobudějovicku. Střetl se zde na železničním přejezdu osobní automobil s vlakem. Prvotní hlášení na tísňovou linku znělo velmi dramaticky. Situace na místě byla však přívětivější.

Ke srážce došlo u Hluboké nad Vltavou u Dvora Vondrov. Na místo byli vysláni profesionální hasiči z českobudějovické stanice s cisternou a rychlým zásahovým automobilem, podnikoví hasiči Správy železničních dopravních cest České Budějovice a samozřejmě záchranná služba a Policie České republiky.

„Na místě průzkum ukázal, že osobní auto sklouzlo po zledovatělé vozovce na přejezd a zároveň ho řidička nemohla nastartovat,“ popsala situaci mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů. Automobil však žena naštěstí stihla opustit ještě dříve, než do něj narazil vlak. V tom cestovalo čtrnáct osob, pouze jedna z nich si vyžádala ošetření posádkou záchranné služby.

„Hasiči prohlédli vrak sraženého auta, jestli nehoří či z něj nevytékají provozní kapaliny,“ dodala mluvčí Matějů. Po kontrole se ani jedno nepotvrdilo a proto byl zásah ukončen. Nehodu bude šetřit drážní inspekce.