Nový rok vítali opilí pod obraz a s autem otočeným na střechu!

MĚLNICKO – V podvečer, na Nový rok, došlo v katastru obce Lhotka na Kokořínsku k havárii osobního vozidla Renault. Třicetiletá řidička, která převrátila auto na střechu, následně nafoukala přes dvě promile a neměla řidičák. Zahanbit se nenechal ani o něco starší muž, který chvíli po ní, u obce Zlosyň, po nárazu do keře taktéž otočil auto na střechu a měl v krvi necelé dvě promile!

Řidička jela ve směru od Mělníka na obec Lhotka důl. Na mokré vozovce nezvládla řízení, dostala smyk a nabourala do stromu. Následně se vůz převrátil na střechu. “Policisté po příjezdu na místo podrobili třicetiletou řidičku dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Přístroj jí opakovaně naměřil hodnotu přes dvě promile. Při kontrole nepředložila řidičský průkaz. Se zraněním byla převezena do nemocnice,” informuje tisková mluvčí Markéta Johnová.

Za hodinu a půl došlo k další dopravní nehodě, tentokrát v katastru obce Zlosyň. “Šestatřicetiletý řidič osobního automobilu Škoda jel od obce Kozomín směrem na obec Veltrusy. Na rovném úseku na mokré komunikaci nezvládl řízení, dostal smyk a narazil do keře. I jeho auto se převrátilo na střechu,” informuje dál. Řidič po dopravní nehodě místo opustil. Po necelé hodině byl policisty Obvodního oddělení Lužec nad Vltavou nedaleko vypátrán a převezen zpět na místo nehody. “Policisté ho podrobili dechové zkoušce. Ta byla pozitivní. Nadýchal opakovaně více než 1,8 promile alkoholu. S naměřenými hodnotami souhlasil, lékařské ošetření spojené s odběrem krve a moči nežádal. Zdravotnická záchranná služba ho převezla k ošetření do nemocnice,” uzavírá tisková mluvčí.Oba řidiči jsou nyní podezřelí z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což jim hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.