Písečtí mají svůj lyžařský areál. Natáčel se tu i Diskopříběh

PÍSECKO – Jako opožděný dárek zřejmě připravilo vedení města otevření nově zrekonstruovaného lyžařského areálu na Hradišti v těsné blízkosti Písku. Jeho obyvatelé tak nemusejí vyrážet na hory, ale mohou si zalyžovat doslova za humny.

Výběrové řízení na provozovatele již proběhlo a ten bude městu platit za pozemek včetně veškerého technologického vybavení roční nájem 25 000 korun. „Lyžařský areál je nově zrekonstruován a vybaven. Lyžařský svah byl rozšířen, k dispozici je nový vlek včetně odbavovacího systému, sjezdovka je osvětlena a vybavena systémem umělého zasněžování včetně sněžných děl,“ informuje Petr Matoušek z odboru investic a rozvoje.

Slavnostní otevření je naplánováno na úterý 9. ledna v 16:00 hodin. Od 16:30 až do 19:00 hodin si zde budete moci užít večerní lyžování zdarma. Záleží však hodně na charakteru počasí, aby bylo možné zasněžovat sjezdovky.

Scéna z Diskopříběhu (zdroj YouTube)

Areál je čtyřicet let starý a jako perličku stojí za to zmínit, že se zde natáčel film Diskopříběh. Filmaři se pro toto místo rozhodli díky jeho tehdejší výjimečnosti umělé sjezdovky na jihu Čech.

Až do současnosti nebyl areál využíván veřejností a zhruba 230 metrů dlouhý svah využíval pouze místní lyžařský klub, který ho v mezích možností udržoval pro své potřeby v provozu.

„Díky modernizaci vznikla v Písku nová zimní atraktivita. Letos bychom ještě rádi rozšířili parkovací plochy u svahu a upravili schodiště, které sem vede od staré úpravny vody,“ nastiňuje nejbližší plány místostarostka Petra Trambová.

Zdroj úvodní fotografie mesto-pisek.cz