Sníh potrápil řidiče na Pardubicku, hasiči vytahovali auta z příkopů

PARDUBICKÝ KRAJ – Vlna hustého sněžení se přehnala nad Pardubickým krajem včera po poledni. Nepřízeň počasí překvapila řidiče sníženou sjízdností silnic a mnoho automobilů skončilo v příkopech. Kvůli hustému sněžení zasahovali hasiči u desítek dopravních nehod.

Hasiči měli plné ruce práce s odstraňováním následků nehod a kolizí. Například v odpoledních hodinách zasahovali hasiči u kolize kamionu, který se vzpříčil na silnici v Býšti. „Jeden kamion zcela zatarasil celou silnici a druhý kamion skončil částečně v příkopu. Aby toho nebylo málo, na stejném úseku se střetly zezadu dodávkový automobil s dalším nákladním vozem,“ komentovala situaci mluvčí hasičů Vendula Horáková. Odstraňování následků nehod v Býšti trvalo téměř tři hodiny.

V Kočí hasiči pomáhali posádce vozu. Automobil skončil na boku a mimo silnici. Uvnitř vozu byly dvě děti a jedna dospělá osoba. Hasiči otočili automobil zpět na kola. V Kunvaldu uvízl autobus ve sněhu a nebezpečně se naklonil nad příkopem. V Autobuse cestovalo 10 dětí a 3 dospělé osoby. „Událost se obešla bez zranění. Na místo byl povolán sypač a následně byl autobus vytažen,“ uvedla mluvčí Horáková. Další autobus hasiči vytahovali v Sobkovicích, na místě byly i dva traktory, díky kterým se autobus podařilo vytáhnout.

„Hasiči zasahovali a vytahovali auta z příkopů i v dalších místech našeho kraje, a to například v Čenkovicích, Tatenicích, Prachovicích, Dětřichově u Moravské Třebové i Červené Vodě,“ dodala k nepříznivé dopravní situaci mluvčí hasičů Horáková.