Už žádní opilci. Ve Vsetíně přibudou nové kamery

VSETÍN – Kamerový a dohlížecí systém vsetínské městské policie bude rozšířen o tři nová stanoviště a sedm kamer. Zřízena budou na objektech ve vlastnictví města. Strážníci díky nim budou monitorovat veřejná prostranství a veřejně přístupné objekty.

Nové kamery budou umístěny na objektu ve Smetanově ulici č. p. 1056 (Lego), na budově  v Mostecké ulici č. p. 326 (Lidový dům) a v atriu domu Kotova v Rokytnici.

„Cena za všechny kamery včetně dopravy, instalace a napojení do městského kamerového a dohlížecího systému činí 471 700 tisíc korun včetně daně z přidané hodnoty,“ uvedl starosta Jiří Růžička s tím, že finanční prostředky na realizaci jsou alokovány v rozpočtu města.

Dodávku hardwaru a komponentů dostane vsetínská městská policie do konce roku, instalace a zprovoznění se uskuteční dle povětrnostních podmínek, nejpozději však do konce března příštího roku.

„V Legu dochází k častému poškozování majetku a narušování veřejného pořádku. Kamery budou sloužit na Lidovém domě k monitorování nového parkoviště a přilehlých prostor. V Kotovu budeme hlídat vnitroblok. Právě tam se často schází osoby, které konzumují alkohol a narušují veřejný pořádek. Došlo i ke škodám na majetku,“ upřesnil ředitel vsetínské městské policie Patrik Pecina.

Kamerový systém města bude čítat po rozšíření 22 kamer.