Šestiletá holčička spadla z lanovky v Harrachově! Policie hledá svědky

SEMILSKO – V Harrachově na lanové dráze vedoucí na Čertovu horu došlo v sobotu v dopoledních hodinách k tragédii. Z lanovky tu z osmimetrové výšky spadla šestiletá holčička. S četnými zraněními byla transportována do pražské nemocnice. Policisté hledají svědky události.

V sobotu v půl desáté dopoledne spadla z lanové dráhy Delta vedoucí na Čertovu horu v Harrachově teprve šestiletá dívenka. Holčička přitom utrpěla velmi závažná zranění, se kterými ji zdravotníci zdravotnické záchranné služby převezli na dětské traumacentrum nemocnice v Praze. Služba kriminální policie a vyšetřování územního odboru v Semilech zjišťuje okolnosti, za kterých k pádu došlo.

Dívenka byla na lanové dráze v doprovodu své babičky. Podle zatím zjištěných informací v kritickou dobu seděla na čtyřsedačce společně s babičkou a neznámým cizincem, jehož svědectví by mohlo vyšetřovatelům významně pomoci. „Zatím se nám k němu bohužel nepodařilo zjistit žádné bližší informace. Touto cestou žádáme o pomoc i další případné svědky, kteří pád dívenky z osmimetrové výšky lanovky zaregistrovali. Došlo k němu mezi 3. a 4. sloupem lanové dráhy,“ uvedla k případu policejní mluvčí Ivana Baláková.

Za účelem získání svědectví k této nešťastné události vylepili policisté v Harrachově výzvu se žádostí o pomoc v českém, německém, anglickém a polském jazyce. Svědci mohou kontaktovat bezplatnou tísňovou linku 158 nebo kteroukoliv služebnu Policie ČR.