Mladík chtěl ukončit svůj život skokem do řeky. Co za tím stálo?

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Sebevražda. Mladík z Českokrumlovska zřejmě viděl právě tuto možnost jako jediné řešení problému. O víkendu se tedy rozhodl k razantnímu kroku, skočil do řeky a chtěl se utopit. Co ho k této krajní možnosti vedlo? A jak to s ním dopadlo?

Oznámení obdrželi policisté v neděli nad ránem od kolemjdoucího muže. Ten jim telefonicky sdělil, že nějaký mladý muž právě skočil do řeky Malše poblíž divadla v Českých Budějovicích, topí se a volá o pomoc.

Policejní hlídky tedy vyrazily ihned na místo. „V místě, kde muž plaval v ledové řece, nebyly v dosahu žádné vstupy do vody a tak policisté hodili mladíkovi záchranné lano a po několika minutách strachu, kdy hrozilo, že prochladlý muž z provazů vyklouzne, ho policisté vytáhli na kamenné nábřeží,“ popsal záchrannou akci policejní mluvčí Jiří Matzner. Policisté muže vysvlékli z mokrého oblečení a zabalili do deky. Mladíka si poté převzali do péče záchranáři.

A co mladého muže k tomuto činu vedlo? „Jak následně zjistili, mladý muž z Českokrumlovska (1999), chtěl skokem do řeky ukončit svůj život. Snažil se tak vyřešit neshody s rodiči,“ sdělil mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner. Mladý sebevrah tedy dostal druhou šanci na život a nyní je v péči psychiatrů. Policisté z hlídkové služby v Českých Budějovicích si tak mohou na své konto připsat další zachráněný lidský život.

Zdroj fotografie commons.wikimedia.org/Aktron