Dožadoval se večeře bez peněz a terorizoval celý perzonál

KLADNO – Nepříjemný host dorazil do restaurace v ulici Osvobozených politických vězňů s tím, že chce večeři, ale nemá peníze. Na odpověď servírky reagoval agresivně a odmítal restauraci opustit. Po té se rozhodl, že se obslouží sám a vydal se do kuchyně. To už ale personál zavolal policejní hlídku.

Po příjezdu  policejní hlídka spatřila velmi vyděšenou obsluhu a silně podnapilého muže, který se pohyboval v zázemí kuchyně  a neustále nesrozumitelně mluvil. “Policejním šetřením bylo  zjištěno, že muž vešel do restauračního zařízení a domáhal se vydání jídla, ačkoliv u sebe neměl žádné peníze. Obsluhující žena se mu snažila vysvětlit, že mu bez zaplacení žádné jídlo nevydá a aby opustil restauraci. Muž ovšem na tento požadavek nereagoval a začal  probírat  zboží, který je zde vystaveno, jako doplňkový prodej. Od svého jednání neupustil, ačkoliv byl opětovně ženou upozorněn, aby odešel. Následně vešel do prostoru kuchyně, odkud odmítal odejít a z těchto důvodů obsluha zavolala na pomoc policii,” informuje Jana Šteinerová, tisková mluvčí..

Policisté podezřelého vyzvali k prokázání totožnosti, ale vzhledem k tomu, že musel opustit kuchyň  byl rozčílený a začal vulgárně napadat policejní hlídku. “Z těchto důvodů byl opětovně vyzván k prokázání totožnosti a dále byl policisty upozorněn, že svým agresivním a slovním útokem se dopouští protiprávního jednání. Jelikož se agresor neuklidnil a neuposlechl opakovaných výzev, byl policisty zpacifikován a zajištěn,” dodává. Následným policejním šetřením bylo zjištěno, že se jedná o jednatřicetiletého muže z Plzně. Při provedení dechové zkoušky  mu byla naměřena hodnota 2,68 promile alkoholu v dechu. Policejní hlídka výtržníka eskortovala na  služebnu, kde byly provedeny prvotní úkony. Policisté nyní tento případ prošetřují a muž je podezřelý z přestupku proti veřejnému pořádku.