Sníh dokáže potrápit i lyžaře. Ptáte se proč?

LIPNO NAD VLTAVOU – Nové přívaly sněhu nekomplikují jen dopravu, ale mohou potrápit i lyžaře. Lyžařský areál Kramolín byl dnes od osmé hodiny ranní do půl jedenácté dopolední bez proudu. A co to znamenalo pro lyžaře?

Výpadek zastavil lanovky v celém areálu, a tak se nebylo možné dostat na vrchol Kramolína. „Výpadek je v tuto chvíli na straně dodavatele elektrické energie,“ informovali provozovatelé lyžařského areálu. Kvůli výpadku internetového připojení nebylo možné popsat ani stav otevřených sjezdovek v areálu na informační desce vedle pokladen.

V současné chvíli je již vše v pořádku a lanovky se opět rozjely. „Lyžuje se na sjezdovkách Jezerní, Spojovací, Dámská a sjezdovka lišáka Foxe. Nově je otevřena sjezdovka Školní směrem k jezeru a následovat budou další tratě,“ hlásí provozovatelé areálu. Lipno nad Vltavou je připraveno i na běžkaře. O víkendu byl otevřen červený běžkařský okruh. „Délka tratě je 10 kilometrů a okruh je strojově upraven pro bruslení,“ lákají milovníky tohoto sportu provozovatelé.

Zdroj fotografie lipno.info