Tři sražené dívky na přechodu během deseti minut

PARDUBICE – Dvě dopravní nehody na přechodech pro chodce a tři zraněné mladé dívky během deseti minut, to je neradostná bilance z důvodu nepřízně počasí, ranního šera a nepozornosti řidičů.

Krátce po sedmé hodině ranní srazil v Pardubicích v ulici Dašická 63letý řidič osobního vozu značky Kia dvě dívky ve věku 17 a 18 let, které přecházely silnici po přechodu pro chodce a řidič je pravděpodobně přehlédl. „Dívky utrpěly zranění, se kterými byly převezeny do nemocnice k ošetření a následné hospitalizaci. Dechová zkouška byla u řidiče i obou dívek negativní,“ sdělila policejní tisková mluvčí Andrea Muzikantová.

Ten samý scénář měla i další dopravní nehoda, která se stala o devět minut později v ulici Jana Palacha. 42letá řidička osobního vozidla značky Alfa Romeo se střetla opět na přechodu pro chodce s 18letou dívkou, která byla z místa dopravní nehody převezena do Pardubické nemocnice na ošetření. „Alkohol policisté u obou žen vyloučili dechovou zkouškou na místě dopravní nehody,“ dodala Muzikantová.

Policisté proto apelují na řidiče, aby přizpůsobili rychlost jízdy svým schopnostem a stavu vozovky a hlavně v zimních měsících aktuálnímu počasí. Připomínají chodcům a cyklistům také používání reflexních prvků. Řidič blížící se k takto vybavenému chodci ho uvidí mnohem dříve a díky tomu může včas na situaci před sebou zareagovat.