Strážníci odchytávali pitbula na cizí zahradě

ČESKÁ LÍPA – Odchyt cizího psa ze zahrady domu na Ladech byl pro strážníky městské policie v České Lípě docela akční oříšek. Majitel domu dokonce musel strážníky přivolat hned dvakrát.

Bylo úterý kolem osmé hodiny ráno, když obyvatel domu zjistil, že mu po zahradě pobíhá cizí pes, vzhledem připomínající pitbula. Jelikož mezi lidmi kolují zvěsti o nebezpečnosti tohoto plemene, zavolal raději městskou policii. Strážníci se po vstupu na zahradu snažili k sobě psa nalákat, ale ten se choval velmi plaše a nedůvěřivě. Nakonec ze zahrady utekl pryč.

O dvě hodiny později volal majitel znovu, že se pes na zahradu vrátil. Šlo o fenu – křížence pitbula – pískově hnědé barvy s bílými skvrnami a vzorovaným obojkem. Pes se opět choval nedůvěřivě, ale strážníci nepolevovali ve svém úsilí a ani přes nepřízeň počasí nechtěli nechat psa napospas osudu.

Nakonec se vše v dobré obrátilo, strážníci si získali důvěru a fena se nechala chytit. Neměla ani čip ani tetování. Hlídka promočené a zjevně unavené zvíře předala do záchytného kotce. Vzhledem k počasí byl pes předaný do útulku v Kozlech. Městská policie v České Lípě žádá občany, pokud psa poznávají a znají jeho majitele, ať kontaktují linku 156.

Foto: Facebook MP ČL