V Liberci na nádraží vykolejil vlak. Vjel až na nástupiště

LIBEREC – Včera ráno, krátce po půl sedmé, zrovna když lidé spěchali do práce, a mnozí z nich vlakem, došlo na libereckém hlavním nádraží k nehodě osobního vlaku, která mohla skončit tragicky.

Spěšný vlak, jedoucí od České Lípy, přijížděl na hlavní nádraží a místo aby zastavil před návěstidlem zakazujícím jízdu, narazil do zarážedla kusé koleje a vykolejil. Souprava sestávající z lokomotivy a jednoho vagónu projela z dosud nezjištěných příčin zarážedlem instalovaným na konci nástupiště č. 3 a nárazem došlo k poškození řídícího vozu.

„V době nehody mělo dle prvotních odhadů ve vlaku cestovat na čtyři desítky osob. Nehoda si naštěstí nevyžádala žádné zranění. Škoda na osobním vlaku, železničním svršku a infrastruktuře byla předběžně vyčíslena na více jak 600 tisíc korun. Provoz na trati nebyl kvůli nehodě nijak omezen. Policisté provedli u strojvedoucího orientační dechovou zkoušku na alkohol, která byla negativní,“ uvedla policejní tisková mluvčí Vladimíra Šrýtrová.

Případem se nyní zabývají policisté ze Služby kriminální policie a vyšetřování, kteří již zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu „obecné ohrožení z nedbalosti“. Případem se zabývá i Drážní inspekce. V dané věci byl přibrán soudní znalec, který bude mimo jiné zjišťovat, zda příčinou nehody nebyla technická závada na motorovém voze.

Foto: Drážní inspekce