Kradl v obchodě, při útěku vylomil dveře a manželku zapomněl na místě činu

PARDUBICE – Starší manželský pár chtěl odejít z hypermarketu bez zaplacení. Byli ale odhaleni ochrankou a zatímco muž na útěku z obchodu zdemoloval vstupní dveře, manželku zanechal na místě činu napospas policii.

Ostraha hypermarketu poblíž pardubického nádraží měla plné ruce práce se zloději. Jednalo se o manželský pár, který měl v plánu si odnést zboží bez placení. Hlídačům tento záměr neunikl a dvojici ve věku 60 a 57 let zastavili. Muži se to nelíbilo, což dával najevo tím, že se s ostrahou hádal, pral a nakonec se dal na útěk.

Při rychlém opouštění prodejny mu ale stály v cestě automatické vchodové dveře, které se na jeho vkus otevíraly příliš pomalu, a tak se je pokusil rozrazit. Při tomto počinu se mu podařilo dveře vylomit z rámu, poškodit skleněnou výplň a z místa utéci.

Ostraha ihned o tomto incidentu informovala telefonicky městskou policii. Hlídky se vydaly na místo, ale podezřelého muže se jim nepodařilo najít. I přes tuto skutečnost ale nakonec všechny potřebné informace vedoucí k muži získali, jelikož v obchodě zůstala jeho manželka, která na rozdíl od své polovičky spolupracovala. Pracovníci ostrahy odhadli škodu na dveřích okolo padesáti tisíc korun, tím pádem byly veškeré informace i událost předány hlídce státní policie, která se dostavila na místo.