Náklaďák nedal přednost. Odneslo to i zaparkované auto

OLOMOUC – Dvě nákladní auta se srazila v úterý 15. ledna kolem půl desáté dopoledne v křižovatce ulic Praskova a Dukelská v Olomouci. Náklaďák nedal přednost jinému nákladnímu vozu. Nehoda si vyžádala naštěstí jen hmotnou škodu.

„Z šetření vyplývá, že 30letý řidič nákladního vozidla Fiat, který jel po ulici Praskova, ve směru od ulice Wanklova, s největší pravděpodobností nedal v křižovatce s ulicí Dukelskou – nerozlišené dopravním značením – přednost v jízdě nákladnímu vozidlu Peugeot. To jelo po ulici Dukelské ve směru od Masarykovy třídy,“ popsala situaci olomoucká policejní mluvčí Irena Urbánková.

V křižovatce došlo ke střetu, po kterém nákladní vozidlo Fiat narazilo levou zadní částí do zadní části vozidla Škoda Fabia, které ve vzdálenosti kratší než 5 metrů od hranice křižovatky zaparkoval dosud nezjištěný řidič. Alkohol byl u řidičů obou náklaďáků dechovými zkouškami, ke zranění osob nedošlo. Celková hmotná škoda je odhadována na 140 tisíc korun. Řidiči vozidla Fiat byla uložena pokuta.