Regiontour Brno: Jihočeská expozice na vás dýchne pohodu

JIŽNÍ ČECHY – Blíží se veletrh Regiontour v Brně, kam samozřejmě zamíří i Jihočeská centrála cestovního ruchu. Na brněnské výstaviště přiveze pohodu a relax. Od čtvrtka 17. do neděle 20. ledna se tak návštěvníci jihočeské expozice mohou těšit i na bohatý doprovodný program.

První den veletrhu expozici oficiálně zahájí hejtmanka Jihočeského kraje Ivana Stráská. Tématem expozice jsou Jižní Čechy pohodové. Bude zde představen i nově spuštěný projekt Vltava. „Tématem Jižní Čechy pohodové chceme návštěvníkům z domova i ze zahraničí připomenout, že náš region je především synonymem pro pohodu a relaxaci, nabízí velké množství historických památek, krásnou přírodu, ale i pestrý výběr kulturního vyžití či možností aktivního odpočinku,“ uvedla hejtmanka Ivana Stráská.

Jihočeská expozice nabídne tradičně památky, kulturu, jihočeskou gastronomii a i mnoho tipů na rodinnou nebo aktivní dovolenou a relaxaci v jihočeských lázních. „Nesmíme zapomenout na pivní stezky mapující v šesti trasách regionální pivovary a minipivovary,“ podotkl ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu Jaromír Polášek. „Pro návštěvníky je však připraveno i několik novinek. Jednou z nich je nabídka tradičních výrobků a produktů pocházejících z našeho regionu a máme zajímavé tipy i pro ty, které láká pobyt a aktivity na jihočeském venkově,“ dodal Polášek.

Představí se zde společný projekt Jihočeského a Středočeského kraje, který propaguje možnosti turismu v okolí Vltavy i přímo na řece. „Chceme Vltavu vzít jako jeden produkt cestovního ruchu, který má nadregionální význam. Řeka poskytuje nepřeberné množství toho, co turisté na ní a podél ní mohou zažít a navštívit. Tento projekt by měl nabídku cestovního ruchu v obou regionech komplexně představit. Spolupracujeme proto nejen s turistickými oblastmi na území jižních Čech, ale i se Středočeskou centrálou cestovního ruchu.“, poznamenal k tématu Jaromír Polášek.

Samozřejmě nebude chybět tradiční jihočeský masopust, na který se můžete těšit v sobotu. Výstavní halou projde velký průvod masek a okusit budete moci také jihočeské masopustní koblihy.