Zničehonic zaútočil na policistu. Mladíka v amoku odvezli na psychiatrii

HRANICE – Náhlý záchvat agrese měl 23letý muž, který v Hranicích zaútočil na policistu sedícího v autě. Lahví rozbil okénko vozu. Na služebně pak rozkopal ještě dveře.   

„Na ulici Vrchlického v Hranicích muž uviděl zaparkované policejní vozidlo, ve kterém seděl na místě řidiče policista. Podezřelý k němu přišel a do předního okna, kde se nacházel policista, hodil půllitrovou láhev alkoholu, která rozbila okno a vletěla dovnitř auta. Policista byl střepy lehce zraněn, ale pachatele na místě za pomoci donucovacích prostředků zpacifikoval. Zajištěný mladík byl následně převezen na služebnu, kde ale jeho agresivita nepolevila a v návalu zlosti prokopl dveře výslechové místnosti,“ uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová. 

Mladíka policisté podrobili testu na alkohol, který prokázal jedno promile. Také orientační test na návykové látky byl pozitivní. Lékař následně rozhodl o jeho umístění do Psychiatrické nemocnice v Kroměříži. Muž je nyní podezřelý z trestných činů násilí proti úřední osobě a poškození cizí věci.