Americký král světového melodického rocku se zastaví v podhůří Jeseníků

ŠUMPERK – Na rockové fanoušky čeká v Šumperku nevšední zážitek. Koncertní spoluhráč takových legend jako je Joe Satriani, Dweezel Zappa nebo Steve Vai, špičkový kytarista Neil Zaza si vysloužil titul „Americký král světového melodického rocku“.

„Na jeho vystoupení s vlastní kapelou se mohou fanoušci těšit v úterý 29. ledna od sedmi večer v Domě kultury v Šumperku. Neil je pohodář, který dokáže dostat posluchače do extáze, ať už máte rádi rock, pop, jazz nebo i tvrdší muziku,“ láká do Šumperka hudební fajnšmekry Michaela Horáková z DK Šumperk.

Neil Zaza začal hrát na kytaru v deseti letech, a poté se věnoval i jejímu studiu na Univesity of Akron. Svou první výraznější skupinu pojmenovanou jednoduše ZAZA založil v roce 1987. Ta se stala velice rychle úspěšnou po celých Spojených státech. Po dvou vydaných albech se souborem ukončil spolupráci a odstartoval vlastní sólovou kariéru.

V současné době stále nahrává další úspěšná desky a spolupracuje s mnoha umělci. Na jeho sólových albech můžete slyšet například Michaela Anthonyho (ex-Van Halen), Steve Smitha a Rosse Valoryho z Journey nebo klávesistu Dream Theater Jordana Rudesse. Metalová část rockové veřejnosti si ho také pamatuje jako člena skupiny Firehouse.