Chcete lepší uplatnění? Univerzita otevírá nové možnosti

OLOMOUC – Na palčivou situaci na trhu práce se rozhodla reagovat Univerzita Palackého v Olomouci. Změnila strukturu nabízeného studia a otevírá pro uchazeče nové moderní studijní programy zohledňující chybějící zaměstnance v pedagogických či lékařských profesích.

Například Lékařské fakulta UP navyšuje počet přijatých studentů Všeobecného lékařství o 15 procent a nově nabízí jako jediná v ČR navazující magisterský program Veřejné zdravotnictví v kombinované, tedy dálkové formě se zaměřením na oblast ochrany a podpory zdraví či prevenci nemocí.

Fakulta zdravotnických věd zase reaguje na změny v legislativě týkající se nelékařských zdravotnických profesí a otevírá bakalářský studijní program Ergoterapie. Nově se uchazeči mohou hlásit také na bakalářské studium Pediatrické ošetřovatelství, které připravuje pro výkon povolání dětské sestry. „Jako první v Česku jsme otevřeli navazující magisterský program pro radiologické asistenty Zobrazovací technologie v radiodiagnostice. Zároveň jsme inovovali navazující magisterské studium pro fyzioterapeuty, jež nyní umožňuje získání specializované způsobilosti,“ uvedla vedoucí studijního oddělení FZV Alena Cholinská.

Také budoucím učitelům se otevírají nové možnosti. Mimo jiné Pedagogická fakulta otevře zcela nově Muzikoterapii, inovovala Sociální pedagogiku či Speciální pedagogiku.

Přehled všech aktuálně nabízených studijních programů, na které lze podat do konce února přihlášku, najdou zájemci v katalogu programů či na uchazečských webových stránkách univerzity.