Tragická nehoda na jihu si vyžádala další oběť. Letos už druhou!

PRACHATICE – Dnes v ranních hodinách došlo k další tragické dopravní nehodě. Stalo se tak v okresním městě Prachatice na výjezdu z města směrem na Libínské Sedlo. Řidič osobního automobilu zde nezvládl řízení a skončil se svým vozidlem na střeše. Náraz bohužel nepřežil.

Nehoda se stala po osmé hodině ranní na silnici ve směru jízdy Libínské Sedlo a Prachatice. „Mladý řidič osobního vozidla Peugeot 307 nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem a povaze komunikace, následkem čehož dostal s vozidlem smyk, vyjel do protisměru a dále mimo vozovku, kde se s vozidlem přetočil na střechu a narazil do vzrostlého stromu,“ popsala průběh tragické události mluvčí jihočeské policie Martina Joklová.

Řidič automobilu utrpěl natolik vážná zranění, že jim přes veškerou snahu záchranářů podlehl. Nikdo další s ním ve voze necestoval. „Hmotná škoda na vozidle je odhadem 100 000 korun,“ uvedla policejní mluvčí Martina Joklová.

Veškeré záchranné a odklízecí práce byly ukončeny až v půl jedné odpoledne. V Jihočeském kraji se tak jedná již o druhou oběť dopravní nehody v letošním roce.