Chataři dejte si pozor, varuje policie

BŘECLAVSKO – To, že chatky přitahují zloděje, je více než zřejmé. Právě zimní měsíce patří podle statistiky k těm, kdy majitele zahradních chatek zjišťují, že jim někdo jejich obydlí nečekaně navštívil. U obce Přítluky u Nových Mlýnů se tak vloupal zatím neznámý zloděj do dvou chatek, odcizil fotopast a lahve s alkoholem. Další oznámení mají od zahrádkářské kolonie v Břeclavi, v lokalitě Bořího lesa. Zloděj vnikl do objektu násilím a přisvojil si rádio.

Policie proto varuje všechny majitele, aby si rekreační objekty dobře zabezpečili. Zejména zimní měsíce patří z hlediska majetkové trestné činnosti v zahrádkářských či rekreačních lokalitách k rizikovým. Někdy k chatkám zamíří i lidé bez domova, ti hledají nejen cenné věci, ale konzumují např. zásoby jídla a pití nebo zde nocují.

Policisté doporučují, aby si chataři i zahrádkáři na zimu odvezli veškerou elektroniku, finance, šperky a jiné cennosti, které mohou zloděje přilákat. K tomu patří i elektronické nářadí či motorové sekačky. Taktéž doporučují, že jednou za čas je dobré opuštěnou chatu zkontrolovat a přesvědčit se, zda je všechno v pořádku.