Cizinec vyprovokoval bitku v hospodě, byl silně ovlivněný alkoholem

BLANENSKO – V restauraci v Lysicích nedopadl dobře závěr víkendu. V neděli podvečer zde musela zasahovat policie, ale i záchranná služba. Došlo k napadení tří hostů restaurace, celý konflikt vyprovokoval třiadvacetiletý muž cizí národnosti, který fyzicky napadl dva muže. Těch se o chvíli později zastala kamarád, ale agresor pak směřoval svou zlost už jen na něj, tento muž pak musel být kvůli zraněním hospitalizován.

Během rvačky se do konfliktu přidal také sedmatřicetiletý příbuzný agresora. Po příjezdu hlídky policistů se snažil mladší z dvojice utéct, ten co celou situaci vyprovokoval a zavinil. Oběma výtržníkům jednajícími pod vlivem alkoholu bylo hlídkou zjištěno, že mají kolem dvou promile alkoholu v krvi. Oba skončili v cele a při dalším šetření se zjistilo, že starší muž má v současné době platný zákaz pobytu na území ČR, který mu byl dokonce opakovaně uložen českými soudy.

V současné chvíli jsou okolnosti případu v šetření policie, pokud bude mladšímu z pachatelů prokázána vina, hrozí mu obvinění z trestných činů výtržnictví a ublížení na zdraví. Druhý muž se dopustil maření výkonu úředního rozhodnutí.