Mrzne, až praští. Ve Vsetíně díky tomu vytvořili venkovní kluziště

VSETÍN – Tuhé mrazy v uplynulých dnech umožnily vznik venkovní ledové plochy na asfaltovém hřišti ve sportovním areálu Na Lapači. Bruslaři jej mohou využívat bezplatně po celý den, ale i ve večerních hodinách. Plocha by totiž měla být, pokud bude o večerní bruslení zájem, osvětlena až do 20 hodin.

Techničtí pracovníci zimního stadionu, společně se členy Sboru dobrovolných hasičů Vsetín, proměnili zasněženou plochu hřiště v kluziště v úterý 22. ledna večer. „Poděkování za spolupráci patří kromě hasičů také firmě Zemní práce Martin Urban, která velmi rychle poskytla techniku k odstranění sněhu z asfaltové plochy. Bez toho by nástřik ledu nebyl možný,“ uvedl místostarosta Tomáš Pifka.

„V současné době už je tedy možné na ledové ploše bruslit. Povrch zatím není úplně ideální, ale jelikož má v následujících dnech mrznout, budou prováděny další nástřiky a kvalita ledu se postupně ještě zlepší,“ uvedl jednatel Vsetínské sportovní Ivo Kousal s tím, že snahou jeho pracovníků bude udržet led tak, aby se dal využívat co nejdéle. „Pokud tedy bude dostatečně mrznout a nebude příliš sněžit, budeme ledovou plochu stále udržovat,“ uzavřel Kousal.