Nestárnoucí Starce na chmelu uvede Moravské divadlo Olomouc

OLOMOUC – Divadelní adaptaci prvního českého filmového muzikálu Starci na chmelu uvede v premiéře Moravské divadlo Olomouc v pátek 25. ledna v režii Petra Novotného.

„Starci na chmelu pro nás byli jasnou volbou a hledali jsme k nim ideálního režiséra. Petr Novotný stál jako režisér a producent za slavnými muzikálovými inscenacemi Jesus Christ Superstar a Evita a dle mého názoru je skutečným muzikálovým esem. S naším souborem bude spolupracovat vůbec poprvé,“ upozornil šéf olomoucké činohry Roman Vencl.

Přestože se muzikál odehrává v době hlubokého socialismu, jsou tvůrci inscenace přesvědčeni, že dokáže oslovit současné mladé publikum. „Příběh Starců na chmelu, ač to může znít banálně, je věčný. Dospívání je záležitost, která se týká nás všech. Hledání smyslu života, hledání identity, to bylo stejné v roce 1964 i dnes,“ shrnul režisér Novotný.

V roli Hanky se představí absolventka oboru muzikálové herectví Daniela Klevetová. Filipa ztvární Tomáš Krejčí, po Edovi v Šakalích letech je to jeho další hlavní role v muzikálu. Premianta Honzu si zahraje Petr Vaněk, v rolích spolužáků se představí Vendula Nováková, Lukáš Červenka či Marek Pešl, paní profesorku ztvární Vladimíra Včelná.

Premiéra se uskuteční v pátek v 19 hodin. Další reprízy jsou plánované na 29. ledna, 2. a 18. února.