Lupič přepadl sázkovou kancelář. Znáte ho?

LIBEREC – Policie žádá veřejnost o spolupráci při pátrání po totožnosti muže, který se pokusil přepadnout pobočku sázkové kanceláře. Přestože loupež nebyla úspěšná, hrozí mu trest odnětí svobody až na deset let.

Loni 7. října kolem poledne vešel do pobočky sázkové kanceláře v ulici Moskevská v Liberci muž, který po obsluze požadoval vydání hotovosti se zmínkou o přepadení. Se svým požadavkem však neuspěl a poté, co se pracovník společnosti rozhodl věc oznámit na policii, muž s nepořízenou odešel. Spěšným krokem směřoval k terminálu MHD v centru města Liberce a dále pak do ulice Blažkova.

Popis muže: Plynule česky hovořící muž ve věku mezi 50–60 lety, šedivých vlasů, silnější postavy, 185–195 cm vysoký. Muž byl oblečen v tmavé bundě zřejmě šedé barvy s nášivkou na rukávu, měl tmavé kalhoty, šedý svetr s bílo černými pruhy na hrudi a břiše. Na hlavě měl kšiltovku šedé až tmavě béžové barvy s modrobílým znakem a na kšiltu s vyšitým ornamentem v červeno bílo modrých barvách.

„Kriminalisté žádají veřejnost o spolupráci při zjištění totožnosti muže a zároveň vyzývají případné svědky, aby se přihlásili ať již prostřednictvím linky 158 případně na tel. č. 974 466 450, nebo aby navštívili kteroukoli policejní služebnu. Veškeré informace mohou být stěžejní při pátrání po uvedeném muži a mohou kriminalistům dopomoci k objasnění tohoto případu,“ uvedl policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání zločinu loupeže, za což pachateli v případě prokázání viny může hrozit trest odnětí svobody na dvě léta až deset let.