Odklepnuto! Okolí nemocnice v Písku se dočká nového vzhledu

PÍSEK – Prostranství před píseckou nemocnicí v průběhu následujících dvou let změní svůj vzhled, čekají ho totiž stavební úpravy. Ty budou prováděny ve dvou etapách. Slavnostní zahájení stavby se uskutečnilo v začátku tohoto týdne za účasti vedení města, Jihočeského kraje i Nemocnice Písek a samozřejmě zástupců projektanta a zhotovitele.

Stavební úpravy budou zahrnovat výstavbu zpevněných parkovacích ploch včetně obslužných komunikací a cest pro pěší i nové autobusové zastávky v Budějovické ulici. Dále zde budou vybudovány opěrné stěny pro dvouúrovňové parkoviště, dešťová kanalizace a provedena bude i nová výsadba před nemocnicí. Modernizace se dočká veřejné osvětlení i mobiliář. Částka, za kterou bude projekt realizován, činí 24,4 milionu korun. „Vzhledem k tomu, že jde o společnou investici města Písek, Jihočeského kraje a Nemocnice Písek, město zaplatí 10,6 milionu korun bez DPH,“ informuje starostka Eva Vanžurová.

První z etap by měla být hotová zhruba v polovině tohoto roku. „Druhou etapu předpokládáme zahájit v květnu 2019 po vydání a nabytí právní moci stavebního povolení a potrvá šest měsíců,“ doplňuje Václav Filip, vedoucí odboru investic a rozvoje. „Ve dvou úrovních zde vznikne jednak městské záchytné parkoviště s kapacitou 59 míst, které by mělo být přístupné jak z Budějovické ulice, tak od parkoviště u nemocnice. Na pozemcích ve vlastnictví Jihočeského kraje, respektive Nemocnice Písek, budou řešeny parkovací plochy pro dalších 60 aut. Tato kapacita bude sloužit hlavně nemocnici a Domu s pečovatelskou službou Světlo,“ doplňuje starostka.

Zdroj fotografie mesto-pisek.cz