Zapojte se do zvelebování svého města. Stačí k tomu chytrá aplikace

KROMĚŘÍŽ – Zhruba stovku závad na městském majetku nahlásili přes aplikaci City Monitor obyvatelé Kroměříže. Aplikaci lze využít na webu nebo si ji lze stáhnout zdarma do mobilního telefonu. Město ji využívá od července 2015. „Lidé mohou díky aplikaci oznámit například nefunkční osvětlení, poškozený chodník či komunikaci nebo černou skládku. Podnět se dostane ke konkrétnímu úředníkovi, který jej začne řešit,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Aplikace je dostupná na adrese www.citymonitor.cz, lidé si ji zde mohou stáhnout i do svých chytrých telefonů. „Záleží nám na tom, aby občané měli možnost komunikovat s radnicí rychle a pohodlně, což City Monitor umožňuje. Podněty ke zlepšení vzhledu našeho města a k odstranění závad na městském majetku velmi vítáme. Byli bychom proto rádi, kdyby aplikaci začalo používat co nejvíce obyvatel města,“ přál si místostarosta Vratislav Krejčíř.

Použití aplikace je snadné. Občan si na internetu nebo v mobilním telefonu nejprve vybere město Kroměříž, poté označí kategorii podnětu (černou skládku, dopravní značení, osvětlení, poškozenou komunikaci, smetí), vybere na mapě adresu místa, kde zaregistroval závadu, a stručně ji popíše. K podnětu může také přiložit fotografii. V mobilním telefonu aplikace automaticky doplní GPS souřadnice. „Výhodou je, že lidé mohou díky aplikaci stav řešení svého nahlášeného podnětu sledovat,“ doplnil vedoucí odboru služeb Lambert Hanzal.

Odkaz na aplikaci City Monitor občané najdou i na webu města v kolonce E-SLUŹBY na adrese https://www.mesto-kromeriz.cz/urad/komunikace-s-uradem/e-sluzby/. Lidé v této kolonce najdou také odkazy na rozklikávací rozpočet a na digitální povodňový plán. Občané si na úvodní stránce městského webu vpravo dole mohou objednat i elektronické zasílání tiskových zpráv radnice. „Stačí, když zadáte svůj e-mail a kliknete na odkaz Přihlásit se k odběru novinek,“ uzavřel místostarosta Krejčíř.