Zřejmě vášnivý řidič opakovaně jezdil opilý. Policisté mu zabavili auto

ORLICKOÚSTECKO – Pravděpodobně vášnivý řidič, navíc neustále pod vlivem alkoholu, je cizinec, který na Choceňsku opakovaně řídil auto, a ještě bez řidičáku. Než mu policie stihla auto zabavit, jeho přítelkyně ho nabourala. Pořídil si jiný automobil a opět ho řídil opilý. Nyní mu ho policisté zabavili a hrozí mu dohra u soudu.

Devětatřicetiletý muž cizí státní příslušnosti tento měsíc opakovaně na Choceňsku řídil osobní vozidlo bez řidičského oprávnění a navíc pod vlivem alkoholu. Policisté při silničních kontrolách muži ve třech případech naměřili alkohol v dechu. Všechny případy evidují jako přečiny ohrožení pod vlivem návykové látky. Než však stačili jeho původní automobil značky Seat Leon zajistit, jeho šestačtyřicetiletá přítelkyně, rovněž cizí státní příslušnosti, ho při dopravní kolizi 16. ledna u obce Dvořisko zcela zničila. Možná to tedy mělo být pro muže jakési varování, ale nebylo…

Cizinec si zakoupil další automobil, tentokrát značky Fiat Brava, se kterým opět posílen alkoholem řídil v pondělí dopoledne – a dořídil. „Při silniční kontrole mu choceňští policisté naměřili 1,84 promile alkoholu v dechu, a aby zabránili dalšímu hazardu se zdravím a životy ostatních účastníků silničního provozu přistoupili, po předchozím souhlasu státního zástupce, k institutu zajištění automobilu. Dopravní prostředek bude zajištěný do doby rozhodnutí soudu ve věci, a následně opět soud rozhodne, jak s ním bude naloženo,“ sdělila policejní tisková mluvčí Lenka Vilímková.

Policisté muži ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě prokázání viny hrozí až jednoletý trest odnětí svobody.