Celostátně hledaný muž byl nalezen v cizí chatě

ZNOJEMSKO – Celostátně hledaný muž se po několika měsíčním pátrání dnešního rána probudil již v cele vazební věznice. Když v pátek večer přijeli majitelé na svoji chatu u obce Horní Břečkov, měli podezření, že je uvnitř zloděj. Ihned tedy zatelefonovali na linku 158 a do rekreačního objektu vůbec nešli.

Nezvaného hosta překvapili až přivolaní policisté přímo v jedné z místností. Stál tam zády s kapucí na hlavě a odmítal se otočit. Na místě byl i psovod se psem. Když neznámý muž udělal prudký pohyb proti policistům, pes s náhubkem okamžitě zasáhl. Svalil jej na pohovku a tím významně přispěl k jeho bezpečnému zadržení.

Zjistilo se, že se jedná o pětatřicetiletého muže z Vyškovska s bohatou trestní minulostí. V srpnu loňského roku si odpykal trest odnětí svobody za krádeže a poškození cizí věci. Od té doby zřejmě figuruje v desítce dalších vloupání do rekreačních objektů na různých místech Jihomoravského i Zlínského kraje.

Způsobená celková škoda je asi dvě stě tisíc korun. Pokaždé šlo o násilné překonání dveří nebo oken. Uvnitř pak prohledání místností a odcizení jídla, alkoholu, ale i různých věcí. Na základě všech zjištěných a předložených důkazů byl podán návrh na jeho vzetí do vazby, což soudce v neděli odpoledne akceptoval.