Night Orienteering Tour. Netradiční závody za tmy

TÁBOR – Pokud se dobře orientujete v mapách a ještě k tomu holdujete běhu, pak je právě pro vás určen Night Orienteering Tour. Jedná se o seriál veřejně přístupných nočních závodů orientačního běhu. V pořadí již pátý závod se koná tento čtvrtek v Táboře.

Místo startu a prezentace závodu je stanoveno na zahrádce pivnice U Žida, naproti obchodu s dětským zbožím v ulici Budovcova 1366/12. Nutností je se přihlásit přes webové stránky závodu (zde). Startovat se bude průběžně od 18:00 do 18:30 hodin a limit určený na splnění je 45 minut. Do závodu se může přihlásit prakticky kdokoliv, takže i úplní začátečníci. „Jen se nesmějí divit, když na ně po doběhu po limitu už nikdo nebude čekat,“ vtipkují organizátoři.

Startovné bude splatné na místě, je dobrovolné a činí 20 korun. Jeho zaplacením přispějete na činnost pořádajícímu sportovnímu oddílu. „Tyto závody (tréninky) nebývají tak mapově náročné, jako při klasických nočních závodech. Každý má možnost si vybrat způsob absolvování tratě podle svého uvážení a schopností,“ říkají organizátoři závodů.

Více informací o této sérii závodů se dozvíte zde.

Zdroj fotografie night.vebr-sport.cz/ilustrační foto