Auto skončilo na střeše. Roli v tom hrál i alkohol

ŠUMPERSKO –  Špatné počasí, noční jízda, rychlost a v neposlední řadě i alkohol sehrály svoji roli při pondělní půlnoční nehodě na Šumpersku. Řidič nezvládl zatáčku a skončil na střeše.

„V úseku mezi obcemi Brníčko a Kolšov havaroval Ford Mondeo. Sedmadvacetiletý řidič při projíždění mírné levotočivé zatáčky ve stoupání pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména svým schopnostem, dopravně technickému stavu komunikace a povětrnostním podmínkám a na kluzké vozovce dostal smyk,“ popsala situaci, která předcházela nehodě, šumperská policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Auto pak sjelo ze silnice a poškodilo směrový sloupek, narazilo do náletových dřevin, poškodilo oplocení přilehlé pastviny a skončilo na střeše. Muž se naštěstí zranil jen lehce, přesto jej zdravotnická záchranná služba odvezla k ošetření do nemocnice.

Orientační dechová zkouška zase prozradila ovlivnění alkoholem. „Na displeji měřicího přístroje se opakovaně objevily hodnoty lehce přes jedno promile alkoholu v dechu. K popíjení alkoholických nápojů se řidič doznal,“ dodala mluvčí. Nyní čelí řidič podezření z ohrožení pod vlivem návykové látky, za což by mohl dostat hrozí až tříletý trest odnětí svobody.