Drogového dealera vytáhli z úkrytu za pomoci beranidla

CHRUDIMSKO – Násilný vstup za užití beranidla mají za sebou policisté z chrudimské pořádkové jednotky. Takto proběhla blesková akce, při níž si došli do jedné rekreační chatky u Seče pro distributora pervitinu a marihuany.

Moment překvapení byl tak silný, že sedmadvacetiletý muž neměl čas klást odpor a dát se na útěk. Podezřelý muž byl v hledáčku kriminalistů pár měsíců. Na čas se po něm doslova slehla zem, ale nakonec díky vytrvalosti chrudimských kriminalistů byla jejich snaha a práce úspěšná. Vypátrali ho v rekreační chatě u Sečské přehrady.

Policejní foto ze zásahu

Mladý muž je nyní podezřelý z distribuce pervitinu a marihuany. „Za vinu je mu kladen prodej drog čtyřem osobám převážně v období loňských jarních a letních měsíců. Někdo s ním měl „spolupracovat“ už v roce 2016. Pokud jde o marihuanu, její distribuce vybraným osobám údajně sahá až do roku 2015. Při procesních úkonech se dokonce přiznal,“ uvedla policejní tisková mluvčí Eva Maturová.

Pokud bude soudem uznán vinným, za nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy mu hrozí až pětileté vězení.