Víte, jaký je policejní sport? Ne? My vám to povíme

JIŽNÍ ČECHY – Ano, i policisté mohou mít svůj sport, ve kterém pořádají přebory a měří své síly. V uplynulém týdnu se proto do lyžařského areálu na Zadově sjeli policejní sportovci a sportovkyně z celého Jihočeského kraje. Všichni účastníci přijeli s chutí a odhodláním předvést na náročné trati nejlepší výsledky a zabojovat o stupně vítězů.

Na šest desítek závodníků a závodnic se ve čtvrtek 24. ledna utkalo v šumavském areálu na Zadově v běhu na lyžích. Konal se zde totiž přebor Krajského ředitelství Policie České republiky Jihočeského kraje. Policisté a policistky zde měli možnost prověřit své síly na místních tratích. „Muži běželi trať dlouhou osm kilometrů, ženy závodily na trase poloviční. Běhali klasickou technikou,“ uvedla policejní mluvčí Jihočeského kraje Kamila Čuřínová Ingrišová.

Startovní listina byla rozdělena do několika kategorií. Muži závodili ve třech věkových kategoriích a ženy ve dvou. „Všichni policejní běžkaři do závodu nastupovali s chutí a odhodláním předvést na náročné trati nejlepší výsledky a zabojovat o stupně vítězů. Běželo se o hodně, ti nejlepší budou náš kraj reprezentovat na celorepublikových závodech,“ sdělila mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová.

Ocenění vítězům přijel předat ředitel Krajského ředitelství Policie České republiky Jihočeského kraje plk. Luděk Procházka. „Vítězové jednotlivých kategorií budou Jihočeský kraj reprezentovat v celorepublikových přeborech, které se uskuteční v průběhu příštího měsíce rovněž ve ski areálu Zadov – Churáňov,“ dodala na závěr mluvčí Čuřínová Ingrišová.