Štěstí v neštěstí. Čelní náraz nikoho nezabil

VSETÍNSKO – K čelnímu střetu dvou osobních vozidel došlo včera v Halenkově na Vsetínsku. Jedna z řidiček utrpěla jen lehké zranění.

Některé silnice jsou pokryty vrstvou uježděného sněhu ošetřené inertním posypem. Právě na takové včera dopoledne v obci Halenkov jela jednadvacetiletá řidička z Karlovicka se Škodou Fábií. Při projíždění pravotočivé zatáčky reagovala na přibližující se protijedoucí vozidlo Renault. Fábie ale sklouzla do protisměru a došlo k čelnímu nárazu.

Při nehodě byla lehce zraněna řidička Fábie, která byla převezena na ošetření. Čtyřicetiletá řidička Renaultu z okresu Přerov ani její jednaosmdesátiletá spolujezdkyně zraněny nebyly. Policisté u obou řidiček provedli dechové zkoušky ke zjištění ovlivnění alkoholem. U obou byly negativní. Škoda na Fábii je čtyřicet tisíc a na Renaultu šedesát tisíc korun.

V tomto období je stav povrchu vozovek různý. Záleží například na druhu údržby, ale i místě, kudy silnice vede. Řidiči by měli předvídat a upravit rychlost své jízdy tak, aby měli možnost správně reagovat na případnou změnu v silničním provozu.