Lidé z místních částí Přerova vyrazí k volbám

PŘEROV – Lidé v Přerově půjdou v pátek k volebním urnám. Budou totiž volit své prodloužené ruky, tedy Výbor pro místní části.  Nově zvolení členové tak budou spolupracovat se zastupitelstvem po čtyři roky. Volební místnosti se otevřou v celkem dvanácti místních částech.

„Zájem pracovat pro místní části je menší, než při volbách v roce 2015, kdy jsme evidovali 124 zájemců. Teď jich máme pouze sto,“ uvedl Zdeněk Daněk z přerovského magistrátu, který má volby v místních částech na starosti.

Úřadovny či knihovny místních částí Přerova jsou už nyní připraveny na volby, které se uskuteční v pátek 1. února od devíti hodin ráno do devíti večer. Občané budou moct vybírat ze seznamu navržených kandidátů pět jmen. Uchazeči, kteří získají nejvíce hlasů, budou svou místní část po dobu čtyř let zastupovat.

Výsledky voleb budou zveřejněny už v sobotu 2. února, a to jak ve vývěsních skříňkách, tak i na webu města Přerova. „V pondělí 25. února bude výsledek předložen zastupitelům, kteří zvolí příslušné členy místních výborů. Ještě před jednáním zastupitelstva se sejdou noví členové výborů, kteří si mezi sebou zvolí předsedy, konečné slovo ale budou mít zastupitelé,“ konstatoval přerovský primátor Petr Měřínský.