Svědek pádu šestileté holčičky z lanovky se našel!

SEMILSKO – Začátkem ledna spadla z lanové dráhy Delta vedoucí na Čertovu horu v Harrachově teprve šestiletá dívenka. Utrpěla velmi závažná zranění, se kterými ji zdravotníci zdravotnické záchranné služby transportovali na dětské traumacentrum nemocnice v Praze.

O události jsme vás informovali zde. Dívenka byla na lanové dráze v doprovodu své babičky. V kritickou dobu seděla na čtyřsedačce společně s babičkou a neznámým cizincem, jehož svědectví mělo policii významně pomoci při vyšetřování případu. Policie za účelem získání svědectví po tomto muži intenzivně pátrala i v okolních zemích.

Minulý týden se na základě výzvy zveřejněné v německých médiích se na policejní služebně v západosaském městě Werdau přihlásil klíčový svědek. „Jde o 58letého občana Spolkové republiky Německo, který si 5. ledna letošního roku zcela náhodně přisedl k dívence a její babičce na společnou čtyřsedačku. Jeho svědectví nám přineslo důležité informace o odjezdu dívky ze stanice lanové dráhy. Policisté ve Werdau ho už vyslechli do protokolu a jeho překlad má nyní k dispozici vyšetřovatelka, která případ dokumentuje,“ uvedla k vyšetřování tragické události policejní mluvčí Ivana Baláková.