Jihočeští starostové debatovali s vedením kraje. Jaký byl účel setkání?

JIŽNÍ ČECHY – První z řady setkání jihočeských starostů s vedením kraje se uskutečnilo tento týden v Českých Budějovicích. Co bylo jeho tématem a jak jej hodnotí samotní starostové?

Cílem těchto pravidelných novoročních setkávání je seznámit starosty s vedením kraje především v oblasti dotačních programů, zdravotnictví, školství, kultury, cestovního ruchu nebo dopravní obslužnosti. Až do 12. února proběhne těchto jednání ještě celkem pět, aby postupně došlo na všechny okresy Jihočeského kraje.

Krajská metropole tak v úterý 29. ledna hostila starosty z Českobudějovicka a Českokrumlovska. Ty přivítala hejtmanka Jihočeského kraje Ivana Stráská. „Vážené paní starostky, vážení páni starostové, děkuji vám, že jste přišli na dnešní setkání. Vám, kteří jste obhájili v podzimních volbách svůj mandát, přeji alespoň trochu klidné další čtyři roky. A vám, kteří jste v tomto klání nově uspěli, přeji, abyste se do problematiky spojené s touto funkcí rychle dostali,“ uvedla Stráská s tím, že poděkování patří všem, kteří se do výkonu této veřejné a náročné funkce pustili.

Starostové tato setkávání oceňují. Podle slov krajského radního a starosty Větřní Antonína Kráka jsou důležitá k získávání i vyměňování cenných informaci a samozřejmě tu mají možnost konzultovat různé problémy přímo s představiteli kraje. Pozitivně toto setkání hodnotí i i starostka Svatého Jana nad Malší Růžena Balláková. „Tato akce se mi velice líbí a určitě ji vítám. Po delší době, někdy i po roce, se vidíme s ostatními kolegy. Ale především máme možnost načerpat právě ty cenné informace,“ uzavřela starostka loňské Vesnice roku na jihu Čech.

Zdroj fotografie kraj-jihocesky.cz